Al cui ești tu?

 x240-tT4

 

Într-o lume atât de posesivă parcă…uităm să fim ai noștri! Ești atât de concentrat să îți împarți timpul cu diverse activități și diverse persoane…încât uiți să fii al tău! Când ai fost ultima dată al tău? Complet, total, în procent de 100% ?

 

Dacă întrebi un copilaș micuț, mai mult ca sigur o să îți răspundă cu o voce dulce și firavă:

– A lu mama și-a lu tata!

Atunci o să uiți că voiai să afli cine îi sunt părinții și o să te topești. De ce? DE DULCE! O să te topești de atâta dulce! Iar apoi … o să încerci să te aduni de pe jos…

 

images

…dar să lăsăm deocamdată deoparte copilașii.Tu al cui ești? Crezi că ești al ei sau al lui? Sau poate ești singur și te consideri a nimănui din cauza asta? I have news for you: nu ești al lui, nu ești al ei și nu ești nici al nimănui, ești al cuiva mai important de atât, ești al tău!

Crezi că ești al liceului/facultății, respectiv al locului de muncă? Sau al familiei, prietenilor, fanilor sau alți n oameni si activitati  din viata ta? Ești și a lor, într-o oarecare măsură, dar înainte de a fi lor, ești al tău. Cu tine te trezești în fiecare dimineață și cu tine adormi în fiecare seară! Tu ești peste tot cu tine.

Ai grijă de toate posesiile tale, de la laptop până la necesarul smartphone, ai grijă și de oamenii din jurul tău, în ordinea prioritățiilor, desigur… și atunci te întreb: De tine ai grijă? De tine ai timp?

 

E important să ai grijă de tine înainte de a avea grijă de alții:


Stewardesa le spune călătorilor să își pună centura de siguranță. Întâi și întâi propria centură, și abia apoi să ajute persoana de lângă dacă e nevoie. Dacă persoana în cauză nu își asigură propria siguranță, cum ar putea ajuta la siguranța persoanei de lângă? Răspuns: nu ar putea.


 

Înainte de a fi al altora, fii al tău!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s