Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut

download

Am terminat recent de citit această carte și recunosc că mi-a plăcut și m-a amuzat. De ce? Păi e vorba de relația bărbat-femeie și de multe faze amuzante… e drept că unele sunt puțin duse la extrem. Mi-a plăcut că abordează totul ca un dialog si că sunt criticate ambele părți. Nu mi-a plăcut că femeia pare a fi condamnată la treburile casei, meseria de agendă care să știe toate informațiile și la a fi alături de un bărbat incapabil de sentimente pentru altceva în afară de bere, sex, fotbal sau șosetele lui. Pare a fi condamnată la o viață tristă și plină de suferință de care să se poată plânge prietenelor ei, iar el pare că… nu e în stare să fie sensibil sau înțelegător și că nu va fi vreodată.

   Trecând peste aceste aspecte, cartea e bună, e amuzantă!Și pentru că am câteva faze preferate o să le puteți citi mai jos. Parcă ar fi scrisă de un Caragiale al secolului douăzeci și unu.

P.s – Și secolul 21 are nevoie de un Caragiale, sau de mai mulți! 🙂

Secvențe:

„Dacă Dumnezeu avea nevastă, creația nu ar fi fost terminată nici azi. Și se lasa și cu ceva violență domestică divină.
-Nevastă, m-am gandit să creez lumea! zice el, bucuros nevoie mare că, iată, ajuns la bătrânețe, cu barbă albă, a clocit în sfarșit o idee mișto.Ce va zice ea?
-Dacă tu crezi că asta ne trebuie noua acuma..Mă rog…oricum, să știi că eu te susțin. ”

„E grav când o auzi : `Știi ce zi e azi?` Tu, după ce ai citit toată noaptea cu baieții la bibliotecă, intrebi:`Oare e azi ziua în care, acum 600 de ani,navigatorul chinez Zheng He, în fruntea unei flote maritime de 208 vase cu un tonaj total de peste  7000 de tone și echipaje reunind 20 000 de oameni, pleacă într-o temerară expediție spre  Oceanul Indian? Oare se împlinesc 92 de ani de când Finalanda a devenit republică? Nu, nimic din toate astea. Ești un nesuferit care nu și-a amintit că se împlinesc doi ani și 23 de zile de la prima noapte fără lună după Echinocțiu când i-ai spus prima oară că-ți place cum ii stă părul. Oare cum poți să nu îți amintești așa ceva? Ce inimă săai? La ce-ți stă gândul dacă la asta nu?”

„Femeile au memorie bună pentru că barbații nu au deloc. Că merge în mâini sau se târăște ca omida, la întrebarea`Cât ai băut?`, răspunsul bărbatului e mereu același: `Trei beri`. Sigur a trecut pe la el pe sub masa nota pe care scria `118 beri + 234lăzi de vin + Dunărea + cascada Niagara`, dar până peste două-trei săptămâni, când ajunge acasă,la nevastă și copil, nu mai ține minte nimic. De-aia și ajunge așa târziu, că nu-și amintește unde locuiește și mai întâi își caută casa pe la Moldova Noua (unde s-a născut), pe la Craiova (unde a trăit pana la 18ani) și, în cele din urmă, pe la Fetești. Noroc că dă acolo de maică-sa,care-i spune unde stă. ”

„Apropo: știți cum a ajuns Hercule să facă celebrele lui 12 munci? I-a zis nevastă-sa : `Te duci să omori cele mai groaznice bestii sau să-mi cumperi o rădăcină de pătrunjel și una de păstârnac` și el a ales.”

Cu drag și cu multe vise,

Ana

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s